Povijest

Ideja o Udruzi mladih razvila se prilikom provedbe neformalnog obrazovanja kod mladih, krajem 2019. godine, točnije 29. prosinca. Službeno, Udruga je registrirana 6. ožujka 2020. godine. Iako, današnji su članovi Udruge provodili aktivnosti i prije njene registracije. 

Prvih šest mjeseci rada, održano je ukupno sedam radionica kroz koncept neformalnog obrazovanja. Radionice su bile organizirane tako da mladi kroz rad i zabavu igrajući razne igre, uče o važnim temama u društvu. Navedene radionice proizašle su iz inicijative Josipa i Vladimira Miloša. Početna ideja bila je podijeliti stečene kompetencije iz inozemstva s mladima koji borave na području Podravskih Sesveta i okolnih općina.

Kroz pruženo neformalno obrazovanje polaznici radionica su imali priliku naučiti vrijedne informacije i vještine koje mogu koristi u svakodnevnom i profesionalnom radu. Ovakav način obrazovanja se primjenjuje u razvijenim zemljama Svijeta i smatra se najvažnijom karikom u postizanju progresivnih rezultata kod pojedinaca i društva.