Biciklijade

Na Tijelovo 3. lipnja 2021, u poslijepodnevnim satima održana je druga ovogodišnja  biciklijada. Odmorište je bilo u goricama uz okrijepu, a cijelo je druženje popraćeno zanimljivim iskustvima i šalama. 

Unatoč neizvjesnim vremenskim prilikama, 18. travnja otvorili smo sezonu biciklijada 2021.

Odredište je bio Otrovanjski breg v Sedlarici, točnije Opg Barčan. A pored biciklijade održana je i debata na temu „Kada se bolje hodalo – nekad ili danas“ (dečki i djevojke). Spretno i profesionalno debatu je predvodila Anja Dergez, dok su članovi sudačkog tima bili domaćini, a 14 sudionika je žestoko debatiralo uz kvalitetne argumente za svoje stavove.

Zaključili smo da se nekad bolje hodalo i „flertalo“. 

Dana 13. rujna biciklijada 2.0. bila je uspješno organizirana. Po lijepom vremenu sudionici biciklijade su posjetili jedini naseljeni otok na rijeci Dravi, malo selo Križnicu. Zbog odlične atmosfere i veselog duha biciklista, put je brzo prošao. Na pola puta bila je organizirana pauza u restoranu „Dravska iža“, a po povratku u Podravske Sesvete, svi sudionici su ostali razmjenjivati priče u caffee baru „Frankopan“.

Prva sesvečka biciklijada u organizaciji udruge SUMA provedena je 22. kolovoza ukupne duljine 30 kilometara. Odredište biciklista bilo je jezero Drnić u općini Novo Virje. Biciklijada je okupila dvadesetak entuzijasta koji su cijelim putem razmjenjivali ideje, iskustva i planove. Ukupno trajanje pedaliranja je uzelo nešto manje od 4 sata.