„Solidarni volonteri za selo“

Osnovna ideja je skupiti grupu volontera koji će svojim radom, znanjem i vještinama pomagati starijima i ostalim potrebitima na području općine PS. Naime, sve većom prisutnošću staračkih domaćinstava te odlaskom mladih dolazi do problema nedostatka zdrave radne snage.

Kroz ovu projektnu ideju solidarni volonteri bi pomagali starijima i potrebitim osobama u povremenim poslovima poput košnje trave, odlaska u udaljenu trgovinu, premještanje namještaja, vožnja traktora, piljenje grana i dr. One poslove koje stariji i potrebiti ne mogu sami izvršavati, a neophodno ih je obaviti. 

Kad se oformi grupa raditi ćemo na promidžbi ideje tako da stariji i potrebi budu svjesni prisutnosti solidarnih volontera u susjedstvu te će ih po potrebi kontaktirati. 

Kako bi projekt bio samoodrživ na dulje staze, ali i kako bi motivacija bila stalno prisutna stariji i potrebiti bi davali simboličnu donaciju odnosno džeparac za svaki obavljeni posao. Naravno, oni koji si to ne mogu priuštiti njima bi volonteri obavili posao bez naknade.

Ovom pričom bi se potaknuo međugeneracijski razvoj sredine odnosno razmijene znanja, vještina i stavova, ali i osvijestilo mlade o nužnosti pomaganja i iniciranja društvenih aktivnosti u zajednici.