Mariana Rođak

Poticaj, empatija, napredak, motivacija, suradnja i prijateljstvo samo su mi neke od asocijacija kada je riječ o volontiranju. Prije 3 mjeseca sam dobila poziv da se pridružim udruzi SUMA. Na prvu nisam bila sigurna jesam li ja za to, trebam li probati? I evo, 3 mjeseca kasnije, nema žaljenja. Ugodno sam se iznenadila kakve sve mogućnosti ova udruga pruža. Od druženja, upoznavanja pa do izgradnje vlastitog karaktera kroz radionice koje obuhvaćaju razna područja, kao što su sport, ekologija, umjetnost... Tako da, vjerujte mi, ako se i vi pitate je li ovo za vas, trebate li i vi probati... Odgovor je DA, jer ovdje svatko može pronaći svoje mjesto. Tako sam ga i ja pronašla, a osim toga pronašla sam i način kako odvojiti svoje slobodno vrijeme u dobre svrhe, kako ponekad izaći iz svoje zone udobnosti ili izreći/izraziti vlastito mišljenje. Osim toga volim se voditi onom mišlju kako se dobro dobrim vraća! Naravno i sva ona lijepa druženja s ostalim članovima jako uljepšaju cijeli proces, pa se zato veselim sljedećim mjesecima druženja i volontiranja.